Toepassingen

Intodrives levert inzicht op bij individuele vraagstukken, zoals loopbaan-en coachvragen en vragen met betrekking tot werkgeluk en persoonlijk leiderschap. Ook voor teams is de drijfverenscan een waardevol instrument.

Individuele kandidaat

De Intodrives drijfverenscan levert bewustwording op en vergoot de zelfkennis van kandidaten. De drijfverenscan brengt in beeld wat iemand motiveert, wat hij logisch vindt en wat zijn denkkader is. Ook krijgt een kandidaat inzicht in zijn weerstand, datgene wat hij minder prettig vindt in het gedrag van anderen, en in wat voor soort omgeving hij het beste tot zijn recht komt. De drijfverenscan maakt inzichtelijk waarom bepaalde zaken veel energie opleveren of juist veel energie kosten. Bij de nabespreking worden de uitkomsten in relatie tot de vraag van de kandidaat besproken. Hierdoor worden zaken heel concreet en praktisch. Zo fungeert Intodrives als procesversneller in het traject. Intodrives is bij tal van vraagstukken een waardevolle toevoeging. Bijvoorbeeld bij:

 • loopbaanonderzoek
 • persoonlijk leiderschap
 • werkgeluk
 • ontwikkeling als ondernemer
 • (ontwikkel-)assessments
 • coaching
 • persoonlijke ontwikkeling

Teams

De Intodrives drijfverenscan wordt succesvol ingezet bij teamtrainingen. Deelnemers vullen eerst de Intodrives drijfverenscan in. Vervolgens kan uit die gegevens een teamprofiel gegenereerd worden. De teamleden krijgen hiermee inzicht in wat hen als team motiveert en waar ze weerstand op ervaren. Wat vinden teamleden vanzelfsprekend, waardoor raken ze minder gemotiveerd en welk effect heeft dat op hun eigen gedrag en op de teamprestaties? Onderstromen en de omgang met elkaar zijn onderwerpen die je als adviseur aan de hand van het teamprofiel bespreekbaar kunt maken. Intodrives is bij teamtrainingen met uiteenlopende onderwerpen een handzame kapstok en levert waardevolle informatie en inzichten op bij de teamleden. Bijvoorbeeld bij trainingen met de volgende onderwerpen:

 • verbeteren van de samenwerking
 • benutten van elkaars kwaliteiten
 • ondersteunen van cultuurverandering
 • verkooptraining
 • begeleiden van veranderprocessen
 • verbeteren van de onderlinge en ook externe communicatie

button-brochure-aanvraag-434x238pxGraag vertellen we je meer over de verschillende interessante toepassingen van de drijfverenscan en hoe jij Intodrives kunt inzetten bij je werk als coach, psycholoog, hr-adviseur, mediator of trainer. Neem gerust contact met ons op, of vraag meer informatie aan via onderstaande button.

Vraag meer informatie aan

Teampuzzel

De Teampuzzel is een interactieve tool die teams vanuit hun kern in beweging brengt. Met de Teampuzzel ontdekken teams spelenderwijs hoe ze als team in elkaar zitten. Alle teamleden vullen een Intodrives drijfverenscan in en leren eerst zichzelf kennen. Vervolgens kun je met de Teampuzzel op een dynamische manier aan de slag met vraagstukken over het verbeteren van de communicatie en samenwerking, over het elkaar beter leren kennen, over onderstromen en het benutten van de potentie en kwaliteiten van het team. Teamleden zien de drijfveren en weerstanden van het team letterlijk voor zich liggen. De Teampuzzel levert een interactieve training op, waarbij deelnemers letterlijk in beweging komen en die ze zich zullen blijven herinneren. De Teampuzzel is exclusief verkrijgbaar bij Intodrives.