E-learning ‘Inzicht in drijfveren’

In deze e-learning maak je uitgebreid kennis met de theorie van Clare Graves en zijn drijfverenmodel. Je leert hoe je de uitkomsten van de Intodrives drijfverenscan interpreteert en in een interactief gesprek met je cliënt de uitkomsten bespreekt en toepast op de coachvraag.

Opbouw van het programma

Zelf de drijfverenscan ervaren
Je eerste kennismaking met het model is het zelf invullen van een drijfverenscan. Hierdoor voel je wat het instrument doet voor jouw cliënten en krijg je inzicht in je eigen drijfveren, weerstand en in welke omgeving jij het beste tot je recht komt. De uitkomsten neem je samen met de trainer door.

Online module
In de uitgebreide online module doe je vervolgens kennis op van de volgende onderwerpen;

 • Wat zijn drijfveren (perceptie en de ijsbergtheorie).
 • Algemene testtheorie.
 • De theorie van Graves en de verschillende factoren van het model.
 • Wanneer zet je de Intodrives drijfverenscan in en wat levert het op; mogelijkheden en toepassingen.
 • Het analyseren van de uitkomsten.
 • Het bespreken van de uitkomsten met de kandidaat en het verbinden daarvan met de coachvraag.

De scan toepassen in de praktijk
Gedurende de e-learning nodig je twee van je eigen kandidaten uit om de drijfverenscan in te vullen. Hierdoor pas je het geleerde toe in de praktijk. Je kunt zelf kiezen met wat voor soort vraagstellingen je ervaring opdoet. Bijvoorbeeld loopbaanvragen, coachvragen en vragen met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling. Wanneer je kandidaat de drijfverenscan heeft ingevuld, bestudeer je de resultaten en schrijf je een voorbereiding. Je krijgt telefonisch of schriftelijk feedback van de trainer. Vervolgens bespreek je de uitkomsten van de drijfverenscan met je kandidaat.

Nadat je de uitkomsten van de drijfverenscan met je kandidaat hebt doorgenomen, schrijf je een reflectieverslag. Ook hierop ontvang je input en feedback.

Intervisie
In een begeleide intervisie worden enkele casussen doorgenomen. De intervisie middels beeldbellen is altijd kleinschalig, rond de 4-6 deelnemers. Je ontvangt voorafgaand aan de intervisie een aantal casussen en je kunt ook een eigen casus inbrengen.

Gecertificeerd

Na het succesvol doorlopen van dit programma ben je gecertificeerd voor Intodrives en mag je de Intodrives drijfverenscan verder inzetten.

PE-Punten

Met onze e-learning kun je PE-punten behalen. Je dient dit voor aanvang van de training te melden. Wanneer je bij Nobco of Stir bent aangesloten, ontvang je 6 PE-punten (NOBCO) of 18 PE-punten (Stir, nascholing erkend coach).

     

Meer informatie of aanmelden? Of wil je wellicht eerst gratis en vrijblijvend zelf een drijfverenscan maken? Vul dan hieronder je gegevens in.

  * Met behulp van deze gegevens kunnen we je van meer informatie voorzien.

  Praktische informatie

  Aan de opleiding ‘Inzicht in drijfveren’ zijn 6 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en 20 door de Stir. Je kunt op elk moment starten met de e-learning. De e-learning module kun je in je eigen tempo en op de momenten dat het jou schikt, doorlopen. Je wordt begeleid door psycholoog drs. Gwendolyn van Kuijen. Zij is zelf ervaren trainer en coach.

  Doelgroep voor de e-learning: coaches, trainers, psychologen, hr-professionals, loopbaanadviseurs.

  Minimale ingangseisen voor de e-learning: HBO werk-of denkniveau en een opleiding richting het werken met mensen.