Een goede psychologische test inzetbaar voor het bevorderen van duurzame inzetbaarheid en zelfinzicht.

Duurzame inzetbaarheid en drijfveren

Een van de autoriteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid is Prof. Dr. Karen van Dam. Zij definieerde duurzame inzetbaarheid als volgt: ‘Het zodanig omgaan met de menselijke bronnen dat toekomstig functioneren gewaarborgd blijft.’ We kijken dan, volgens Van Dam, naar positieve indicatoren zoals gezondheid, motivatie en employability. In dit filmpje vertelt zij meer over duurzame inzetbaarheid.

De Intodrives drijfverenscan brengt vier belangrijke punten voor het bevorderen van duurzame inzetbaarheid in beeld.

1. Persoonlijke drijfveren en motivatie

Voor duurzame inzetbaarheid is het van belang dat iemands drijfveren en motivatie passen bij het werk dat hij doet. Natuurlijk kunnen mensen een tijdje ingaan tegen hun natuurlijke denkpatroon en werk doen of gedrag vertonen dat minder goed bij hen past. Maar hoe zit dat op lange termijn? Het ligt voor de hand dat werknemers langer duurzaam inzetbaar zijn wanneer hun drijfveren passen bij het gedrag dat zij dienen te vertonen. De Intodrives drijfverenscan meet waardoor mensen gedreven worden. Tijdens de nabespreking van de test kan de kandidaat de resultaten vergelijken met het gedrag dat hij vertoont. Wanneer deze niet voldoende overeenkomen, kan hij er naar toe werken om denkpatroon en gedrag weer op één lijn krijgen. Hoe? Door taken of werkzaamheden te zoeken die beter bij hem passen, jobcrafting of het zoeken naar een andere functie in-of extern. Ook kan hij zich afvragen waarom hij ander gedrag laat zien; is dat noodzakelijk voor zijn huidige functie? Of is het mogelijk om vaker gedrag te laten zien dat past bij zijn intrinsieke motivatie?

2. Weerstand en allergieën

Ergert iemand zich veel of weinig en aan welk gedrag van andere mensen stoort uw kandidaat zich? De Intodrives drijfverenscan maakt dit inzichtelijk. Tijdens het bespreken van de uitkomsten kunt u als coach doorvragen hoe vaak uw kandidaat daar last van heeft op het werk en hoe hij met deze ergernis omgaat. Deze bewustwording in combinatie met gesprekken met een coach kunnen zorgen voor een betere mentale balans en een plezieriger werkleven.

3. Omgeving

Ook de omgeving waarin iemand werkt, kan een belangrijke rol spelen in het mentale welzijn van de werknemer. Het werken in een omgeving die minder goed past, zal veel energie kosten. Werkt uw kandidaat in een omgeving die bij hem past? De drijfverenscan geeft antwoord hierop.

4. Teams

De drijfverentest is in te zetten op individueel- en teamniveau. In het kader van duurzame inzetbaarheid is het interessant te kijken naar de teamsamenstelling, wie welke taken uitvoert en waar verantwoordelijkheden liggen. Ook onderlinge communicatie en samenwerking kunnen worden verbeterd door middel van een teamtraining gebaseerd op de drijfverenscan. Net als bovenstaande individuele interventies, komt deze training ten goede aan de motivatie en het mentale welzijn van de werknemer.

Hoewel duurzame inzetbaarheid is ontstaan uit de noodzaak om oudere werknemers langer te laten doorwerken, is het binnen de hele tijdslijn van iemands carrière belangrijk hier af en toe bij stil te staan. Of iemand nu aan het begin staat van zijn carrière, of daarin al een eind op weg is, de keuzes die worden gemaakt, bepalen de toekomst. De Intodrives drijfverenscan helpt mensen bij het maken van de juiste keuzes.

Theorie

De drijfverenscan van Intodrives is gebaseerd op de theorie van de Amerikaanse psycholoog Clare Graves. Hij onderscheidde diverse drijfveren en omschreef hun samenhang. Met de drijfverentest ...

Lees meer >

Meer informatie

Graag geven we u meer inzicht in hoe u de scan kunt inzetten bij uw werk als coach, psycholoog, hr-adviseur, mediator of trainer.  Vraag hier meer informatie aan of neem contact met ons op.

Lees meer >

Ervaringen van klanten

Over deep democracy en drijfveren

In het prachtige Leeuwarden spreken we met Sandra Buith, eigenaar van Buithenkans. Op haar kantoor aan de Emmakade voert zij individuele coachgesprekken. Ook is zij regelmatig ...

Lees meer >

Op zoek naar de twinkel

Annet de Ruiter, eigenaar van Watwiliknou.nl, heeft een neus voor goede lunchrooms. We spreken elkaar bij Grandcafé Z in het historische stadscentrum van Leeuwarden. Hier ...

Lees meer >
Archief >